Home | Contact | Inloggen

Diplomalijn

 

Kielboot I


Kielboot I is bedoeld voor mensen die nog nooit gezeild hebben. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het hijsen en strijken, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Verder een stuk theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met 3 Beaufort.

 

Hier vind je de exameneisen voor Kielboot I

 

Kielboot II


Deelnemers voor het Kielboot II examen moeten op de beginselen van het zeilen, zoals behandeld in Kielboot I, beheersen. Het diploma omvat ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hoger wal en man over boord, aangevuld met bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden, niet te druk vaarwater tot en met wind-kracht 4 Beaufort.

 

Hier vind je de exameneisen voor Kielboot II

 

Kielboot III


Een van de einddoelen van Kielboot III is het zelfstandig kunnen varen van een dagtocht. Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal én lagerwal, ankeren, loskomen van de grond. Ook de theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan. Dit alles onder redelijke omstandigheden tot en met windkracht 6 Beaufort.

 

Hier vind je de exameneisen voor Kielboot III

 

cwo kielboot 1 niveau cwo kielboot 2 niveau cwo kielboot 3 niveau

 

 

 

 

© 2014 www.zeil-instructie.nl   | disclaimer | mail: info@zeil-instructie.nl

Zeil-instructie.nl is een site voor het leren zeilen in een lelievlet. Natuurlijk is deze site ook handig als je wilt leren zeilen in een andere open zeilboot. In de voorbeelden wordt vaak een lelievlet genomen, die bij Scouting wordt gebruikt. Bij de zeilinstructie is de diplomalijn van het CWO als uitgangspunt genomen. Je vindt hier een cursus zeilen met oefenvragen, oefenexamens en proefexamens voor het CWO examen Kielboot 1, 2 en 3 niveau. We wensen je veel plezier met het leren zeilen!