Word assistent zeilinstructeur (Zi-2)

via Zeil-instructie.nl

Wil je een rol spelen in het inspireren en begeleiden van zeilenthousiastelingen? Onze Assistent Zeilinstructeur 2 (Zi-2) cursus biedt jou de kans om essentiële vaardigheden te ontwikkelen en een waardevolle bijdrage te leveren aan de zeilgemeenschap.

Als Assistent Zeilinstructeur (Zi-2) heb je de mogelijkheid om zeillessen te geven aan CWO Kielboot I & II kandidaten, en dat alles onder de verantwoordelijkheid van een ervaren Zi-3 instructeur (of hoger). Jouw rol is cruciaal voor het creëren van een veilige en effectieve leeromgeving waarin cursisten hun zeilvaardigheden kunnen ontwikkelen.

Belangrijk om op te merken is dat een Zi-2 instructeur geen officiële diploma’s mag uitreiken. Dit privilege is voorbehouden aan onze Zi-3 instructeurs. Als Zi-2 instructeur ontvang je een gedetailleerd lesplan van een Zi-3 instructeur en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Je zorgt ervoor dat de lesinhoud effectief wordt overgebracht en past indien nodig aan om tegemoet te komen aan de behoeften van de cursisten.

Een Assistent Zeilinstructeur 2 bezit essentiële lesgeefvaardigheden en is in staat om een veilige lesgeefsituatie te creëren. Je kunt het niveau van de cursisten adequaat inschatten en begeleidt met vertrouwen verschillende activiteiten op het water. Je draagt bij aan het opbouwen van zelfvertrouwen bij de cursisten en het bevorderen van hun zeilvaardigheden.

Om een gekwalificeerde Zi-2 instructeur te worden, werk je samen met een ervaren leercoach om de vereiste competenties te ontwikkelen. Deze competenties zijn van cruciaal belang om de verschillende Proeven van Bekwaamheid (PvB’s) voor instructeursniveau 2 succesvol af te ronden. Ons uitgebreide trainingsprogramma biedt praktische hands-on ervaring en diepgaande instructie, zodat je goed voorbereid bent om de uitdagingen van het lesgeven aan te gaan.

Bij Zeil-instructie.nl geloven we dat elke instructeur een waardevolle schakel is in het leerproces van onze cursisten. Als Assistent Zeilinstructeur 2 draag je bij aan de groei en ontwikkeling van zeilenthousiastelingen en help je hen om hun zeildoelen te bereiken. Doe mee met onze cursus en zet de eerste stap op weg naar een lonende carrière in het zeilonderwijs!